Kolding, 25. oktober 2023

​Svane Shipping overtager aktiemajoriteten i shippingvirksomheder i Vejle

Koldings største shippingvirksomhed, Svane Shipping A/S, bliver ny hovedaktionær i de to Vejlevirksomheder Lerche-Henriksen & Møller A/S og Charles Petersen Vejle A/S. Målet er at optimere de to havnes faciliteter og øge aktiviteten i begge byer.

Det er nogle af de mest markante virksomheder i deres respektive havne, der med udgangen af oktober 2023 bliver slået sammen, når Svane Shipping i Kolding formelt overtager aktiemajoriteten i Vejle Shipping og Trading ApS

Sidstnævnte har i en årrække fungeret som holdingselskab for shippingselskabet Lerche-Henriksen & Møller A/S (LHM) i Vejle, og tidligere på året gennemførte man her et opkøb af konkurrenten Charles Petersen Vejle A/S (CPV). Så reelt overtager Svane ikke aktiemajoriteten i én men to Vejlevirksomheder i en manøvre.

Tendensen går også i vores branche mod konsolidering – at samle kræfterne i større enheder,” forklarer Jesper Hansson, der er administrerende direktør hos Svane Shipping. ”Denne sammenlægning giver nogle fordele og nye muligheder i begge havne – både for at tiltrække nye kunder samt servicere nogle i øvrigt meget loyale kunder mere effektivt”.

Udbygning af aktiviteter i begge havne
Også for LHM- og CPV-ejer, Jacob Bogh Nielsen, giver sammenlægningen af shippingvirksomhederne god mening.

Det er da en optimal måde at skabe fremtid vækst i vores lokale havne og samtidig fastholde arbejdspladser og nogle dygtige medarbejdere her,” forklarer Jacob Bogh Nielsen, der har stået i spidsen for LHM siden 2016.


Vejle Havn har nogle virkelig gode åbne arealer til bulk, skærver, flis og den slags, mens Svane råder over store pakhusfaciliteter i Kolding. Det gør det muligt at segmentere mere og øge fragtmængden begge steder uden at havnene kapitaliserer på hinanden.

Rent praktisk bliver ledelsen af aktiviteterne i Vejle fremover et samarbejde imellem Jesper Hansson og Jacob Bogh Nielsen. Sidstnævnte fortsætter nemlig som medejer.

Fælles bekendt satte skub processen

At overtagelsen sker lige nu og på denne måde er, ifølge Jesper Hansson lidt tilfældig. Jacob Bogh Nielsen havde just taget hul på nogle nye fremtidsplaner for både sig selv og for LHM i Danmark, og det var kommet Jesper Hansson for øre.

”Da jeg hørte om Jacobs planer, kontaktede jeg ham for at høre, hvad han havde tænkt sig, at der skulle ske med LHM,” siger Jesper Hansson. ”Det blev en lang snak og nogle gode drøftelser om, hvordan vi kunne forankre og udbygge aktiviteterne i begge havne”.

Overtagelsen skete formelt 16. oktober 2023, og nu går gradvis implementering af data og systemer i gang. Jesper Hansson understreger, at der ikke er aktuelle planer om opsigelser i forbindelse med sammenlægningen.

Det handler om udvikling af aktiviteterne i begge havne – ikke afvikling,” fastslår han.

For yderligere information:

Jesper Hansson

adm. direktør., Svane Shipping A/S

tlf.: 36 96 88 83

e-mail: jha@svaneshipping.dk

Jacob Bogh Nielsen
direktør & medejer, LHM A/S
tlf.: 28 45 87 00​
​e-mail: jbn@lhm.dk

Få en komplet logistikløsning​

Svane Shipping tilbyder en komplet logistikløsning, når dine varer skal fragtes. Du får en lokal partner med et globalt netværk, der sikrer, at vi kan løse enhver opgave.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Certifikat og autorisation

FONASBA
​The FONASBA Quality Standard

GMP +certificeret


Vlog certificeret​

Autorisationsbevis

​Økologisk virksomhed

Svane Shipping A/S

Nordkajen 2, DK-6000 kolding

Klik for rutevejledning


CVR: 54638116

Telefon: 75 52 18 11

E-mail-adresser:
​Faktura:​         invoice@svaneshipping.dk
​Klare​ring:       agency@sv​aneshipping.dk
Befragtning:  info@svaneshipping.dk

Øvrige:           mail@svaneshipping.dk