Kolding, 25. oktober 2023

​Svane Shipping overtager aktiemajoriteten i shippingvirksomheder i Vejle


Koldings største shippingvirksomhed, Svane Shipping A/S, bliver ny hovedaktionær i de to Vejlevirksomheder Lerche-Henriksen & Møller A/S og Charles Petersen Vejle A/S.
​Målet er at optimere de to havnes faciliteter og øge aktiviteten i begge byer.

Det er nogle af de mest markante virksomheder i deres respektive havne, der med udgangen af oktober 2023 bliver slået sammen, når Svane Shipping i Kolding formelt overtager aktiemajoriteten i Vejle Shipping og Trading ApS

Sidstnævnte har i en årrække fungeret som holdingselskab for shippingselskabet Lerche-Henriksen & Møller A/S (LHM) i Vejle, og tidligere på året gennemførte man her et opkøb af konkurrenten Charles Petersen Vejle A/S (CPV). Så reelt overtager Svane ikke aktiemajoriteten i én men to Vejlevirksomheder i en manøvre.

Tendensen går også i vores branche mod konsolidering – at samle kræfterne i større enheder,” forklarer Jesper Hansson, der er administrerende direktør hos Svane Shipping. ”Denne sammenlægning giver nogle fordele og nye muligheder i begge havne – både for at tiltrække nye kunder samt servicere nogle i øvrigt meget loyale kunder mere effektivt”.

Udbygning af aktiviteter i begge havne
Også for LHM- og CPV-ejer, Jacob Bogh Nielsen, giver sammenlægningen af shippingvirksomhederne god mening.

Det er da en optimal måde at skabe fremtid vækst i vores lokale havne og samtidig fastholde arbejdspladser og nogle dygtige medarbejdere her,” forklarer Jacob Bogh Nielsen, der har stået i spidsen for LHM siden 2016.


Vejle Havn har nogle virkelig gode åbne arealer til bulk, skærver, flis og den slags, mens Svane råder over store pakhusfaciliteter i Kolding. Det gør det muligt at segmentere mere og øge fragtmængden begge steder uden at havnene kapitaliserer på hinanden.

Rent praktisk bliver ledelsen af aktiviteterne i Vejle fremover et samarbejde imellem Jesper Hansson og Jacob Bogh Nielsen. Sidstnævnte fortsætter nemlig som medejer.

Fælles bekendt satte skub processen

At overtagelsen sker lige nu og på denne måde er, ifølge Jesper Hansson lidt tilfældig. Jacob Bogh Nielsen havde just taget hul på nogle nye fremtidsplaner for både sig selv og for LHM i Danmark, og det var kommet Jesper Hansson for øre.

​​

”Da jeg hørte om Jacobs planer, kontaktede jeg ham for at høre, hvad han havde tænkt sig, at der skulle ske med LHM,” siger Jesper Hansson. ”Det blev en lang snak og nogle gode drøftelser om, hvordan vi kunne forankre og udbygge aktiviteterne i begge havne”.

Overtagelsen skete formelt 16. oktober 2023, og nu går gradvis implementering af data og systemer i gang. Jesper Hansson understreger, at der ikke er aktuelle planer om opsigelser i forbindelse med sammenlægningen.

Det handler om udvikling af aktiviteterne i begge havne – ikke afvikling,” fastslår han.

​​

For yderligere information:

Jesper Hansson

adm. direktør, Svane Shipping A/S  

tlf.: 36 96 88 83
​e-mail: jha@svaneshipping.dk 

Jacob Bogh Nielsen

direktør & medejer, LHM A/S
e-mail: jbn@lhm.dk
tlf.: 28 45 87 0​0

Havnevirksomhedernes annoncerække i lokalaviserne

Annoncerne på denne side er
​klippet fra vores annoncerække i lokalaviserne.
​Følg bl.a. med i Ugeavisen Kolding
​og Jydske Vestkysten​


​En travl mandag i Kolding

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

UGEAVISEN KOLDING, tirsdag d. 26. oktober 2021

Skibe kan rumme store mængder gods og udleder derfor i særklasse mindst CO2 pr. transporteret tons.

Med skib kan man transportere et ton gods ca. 3,5 gang længere end via jernbane "på" et gram CO2 - omkring 20 gange længere end med lastbil og hele 140 gange længere end med fly


UGEAVISEN KOLDING, tirsdag d. 12. oktober 2021

Smider du dit affald i naturen - eller afleverer du det på kommunens genbrugs​plads ?​ ​Har du af og til tænkt over, hvad der egentlig sker med alt det ​"skrot" som afleveres i diverse containere på genbrugspladsen ?
​Recycling er svaret - og en stor del af det ekspederes videre i den cirkulære økonomi via din lokale ​havn.


UGEAVISEN KOLDING, tirsdag d. 5. oktober 2021

Med flere virksomheder med omkring 100 års historie, og flere store virksomheder med national interesse med adresse på Kolding Havn,
​er der ingen tvivl om at byen har et betydeligt maritimt DNA.
​Havnen og jernbanen har således sat sit præg på både byens indbyggertal og udvikling generelt. 


UGEAVISEN KOLDING, tirsdag d. 28. september 2021

Placeringen centralt i landet, med havnekaj, jernbane og motorvej lige udenfor døren, gør Kolding Havn til en central brik for transporten i hele Syddanmark​​


​​​​UGEAVISEN KOLDING, tirsdag d. 21. september 2021

Skibe transporterer 90% af verdenshandelen, men udleder kun 3% af CO2'en. På havnen bruger vi sund CO2 fornuft - blandt andet ved at investere i el-trucks og maskiner med den nyeste Stage5 motorteknologi der reducerer brændstofforbruget og emissionen.​

Det er sund CO2 fornuft.​


UGEAVISEN KOLDING, tirsdag d. 7. september 2021

Husk altid at sammenligne Co2 udslippet per ton last per kilometer,
​hvis du sammenligner søtransport og vejtransport.

Transport med skib er den bedste løsning for miljøet !


En travl mandag i Kolding Havn

Et blik udover Kolding Havn på en mandag morgen hvor skibene
​er anløbet "i en lind strøm" i løbet af weekenden. Tusindvis af tons
​gods ekspederes, og mange jobs er involveret

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Nyt fremtidssikret kontormiljø hos
​Svane Shipping

Har du mon bemærket den ekstra aktivitet ved de 2 små bindingsværkhuse på havnen igennem de seneste par måneder?

Svane Shipping, som har haft kontor ved Kolding havn i mere end 90 år har igennem de seneste par måneder haft ekstra travlt. 2020 blev nemlig året hvor Svane Shippings hovedkontor skulle totalrenoveres.

Renoveringen har været under opsejling i flere år grundet ny virksomhedsstruktur, vækst og kontorkultur. Jesper Hansson(Adm. Direktør) udtaler med smil på læben:

”Vi kunne jo sagtens have valgt at bygge nyt domicil, men bindingsværk-huset på havnen, er et af Kolding havns varemærker og vores hjem igennem årtier. Vi har et stærkt ønske, om at bevare den ånd vi har omkring vores virksomhed, derfor var det naturligt for os at renovere frem for at bygge nyt.”


​Lige før sommerferien flyttede alle Svane Shippings medarbejdere midlertidigt ud af hovedkontoret. Det samme gjorde alt gammel indmad i bygningen. Tilbage stod kun bindingsværkmure, vinduer og tag. Reetableringen af kontormiljøet blev udført med respekt for det gamle hus, samt med fokus på at kontoret skulle leve op til de nye kontorstandarder, forbrugsmønstre og fremtidigt vækstmål for Svane shipping.

​Igennem planlægnings- og eksekveringsfasen af renoveringen, har Svane Shipping haft stor fokus på specielt 2 parametre – Kontor skal være et lækkert og rart sted at opholde sig, samtidig har det været vigtigt at få så meget ud af de m2, der er til rådighed. 

Bindingsværkhusene på havnen er bevaringsværdige, hvilket har sat nogle naturlige forudbestemte rammer for renoveringen, samt givet anledning til en mere kreativ og autentisk tilgang til reetableringen.

​Naturligt for os at bruge lokale leverandører​​


​Svane Shipping er en solid familievirksomhed med sunde værdier og trofaste medarbejdere med passion for deres fag. Renoveringen af hovedkontoret er på mange måder med til at statuere Svane Shippings stærke ønske om at forblive en del af Koldings erhvervshavn, samt et praj om at Svane Shipping er en virksomhed i udvikling. Der er både virksomhedsdrømme, visioner og klare mål for Svane Shippings fremtid.

”Vi har igennem den seneste tid virkelig skubbet til udviklingen af virksomheden, både i forhold til fremtidigt vækstpotentiale, digitalisering og nu også i forhold til vores fysiske omgivelser”

​fortæller Karsten Blume Schmidt (Bestyrelsesmedlem), mens han kigger ud ad vinduet på havnen, som trods alt ligner sig selv.

Som den stolte Koldingvirksomhed Svane Shipping er, har det været ganske naturligt at benytte lokale leverandører til renovering og indretning af kontoret på havnen. Alle de forskellige lokale kræfter har givet en god dynamik og fremdrift i renoveringsprojektet. Astrup entreprise og Penatos har med hver deres kernekompetencer, indenfor håndværk og design, ledet projektet fra A til Å i tæt samarbejde med Svane Shippings ledelse.

2020 vil gå i historiebøgerne, som året ingen havde forudset, både på godt og ondt. For Svane Shipping vil dette år ligeledes blive husket for året hvor man, trods Covid-19 tog et stort skridt i den rigtige retning i forhold til virksomhedens fremtidige drømme og mål.

”Covid-19 påvirker os alle, for os betyder det blandt andet, at vi må udskyde det ellers planlagte genåbnings event for vores nye kontor miljø” forklarer Jesper Hansson, og understreger at man, hos Svane Shipping, virkelig glæder sig til at måtte vise de nye kontorrammer frem til samarbejdspartnere fra nær og fjern.

​Før renovering

Efter renovering​

Få en komplet logistikløsning​

Svane Shipping tilbyder en komplet logistikløsning, når dine varer skal fragtes. Du får en lokal partner med et globalt netværk, der sikrer, at vi kan løse enhver opgave.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Certifikat og autorisation

FONASBA
​The FONASBA Quality Standard

GMP +certificeret


Vlog certificeret​

Autorisationsbevis

​Økologisk virksomhed

Svane Shipping A/S

Nordkajen 2, DK-6000 kolding

Klik for rutevejledning


CVR: 54638116

Telefon: 75 52 18 11

E-mail-adresser:
​Faktura:​         invoice@svaneshipping.dk
​Klare​ring:       agency@sv​aneshipping.dk
Befragtning:  info@svaneshipping.dk

Øvrige:           mail@svaneshipping.dk